Jak możemy zaoszczędzić jedząc zdrowo?

Jak możemy zaoszczędzić jedząc zdrowo?Część organicznych owoców i warzyw nie jest warta tego, aby je kupować. Na przykład: niektóre owoce wchłaniają wiele pestycydów, a inne – niewiele lub wcale. W uprawie niektórych pestycydy w ogóle nie są wykorzystywane.

Niektóre warzywa potrzebują nawozów, inne rosną świetnie bez nich. Dlatego można spożywać bezpiecznie wiele nieorganicznych produktów, oszczędzając jednocześnie pieniądze. Produkty nieorganiczne, które możesz kupować. W tych owocach i warzywach pestycydy nie są stosowane, albo stosowane są tylko w niewielkim stopniu: cebula, ananas, awokado, szparagi, mango, bakłażan, melon, kiwi, kapusta, kalafior, brokuły, arbuz, bataty (słodkie ziemniaki), grejpfrut, grzyby, zielony groszek, kukurydza (jeśli nie jest GMO). Produkty, które zawsze (o ile to tylko możliwe) kupuj organiczne. Oto owoce i warzywa szczególnie narażone na pestycydy: truskawki, brzoskwinie (w tym nektarynki),jabłka, gruszki, sałata, ogórek, dynia zwyczajna (w tym cukinia) i inne dyniowate, zielona fasola, seler, papryka, szpinak, winogrona, ziemniaki, marchew, pomidory, śliwki, borówki (jagody), maliny.

Jeżeli szukasz informacji na temat podobnego rozwiązania to zdecydowanie powinieneś przejrzeć dostępne w Internecie możliwości, a dzięki nim dowiecie się, co dla was będzie najlepsze. Wykorzystanie możliwości internetowych pozwala znacząco oszczędzić czas. Zdecydowanie warto korzystać z podobnych wariantów, które zdobywają coraz to większe zainteresowanie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz